En liten blogg om Le Mans, bilar och annat jox...

En liten blogg om Le Mans, bilar och annat jox...

Le Mans - startfältet börjar ta form!

Le Mans/RacingPosted by Johan Söderberg 2009-12-07 23:48

Sug på det här: en bloggpost som faktiskt har med Le Mans att göra!

ACO har nämligen släppt listan på de stall som genom sina prestationer har fått startplats till 24 heures 2010. Det är väl egentligen bara två saker som överraskar, nämligen att Audi inte fått nån plats och att Maserati fått en.

Om vi börjar med Audi så är det så enkelt som att dom inte lyckats kvalificera sig. Ja, du läste rätt. En tredjeplats på både Le Mans och Petit Le Mans gör att man snällt får ställa sig i kö som alla andra. Inte för att jag tror att dom behöver göra det men det måste ju kännas lite ovant ändå. Om dom kommer till start är väl inte klart än men med tanke på hur det gick i år så borde det finnas tillräckligt mycket revanschlusta hos Audi att man kör i år igen. Dessutom så har nya R15 så mycket mer att ge. Mycket av misslyckandena i år berodde på att bilen var ny och tämligen outprovad, speciellt med tanke på hur avancerad den är.

Så var det Maserati ja. Dom har ju gjort sig förtjänta av startplats förr men har pga regelvidrig bil inte fått ställa upp. Anledningen till att ACO stoppat MC12:orna är att dom är för breda och det har dom egentligen varit i FIA GT också men där har dom fått dispens. Men i år ser det ut som att det faktiskt kan komma nån MC12 till Le Mans. Anledningen är att GT1-klassen är så liten nu att ACO lättat på reglerna. Hur och i vilka avseenden vet jag i skrivande stund inte men enligt vad som sägs på olika nätforum så ska regeländringarna alltså göra det möjligt för Maserati att ställa upp i Le Mans.

Det finns ju mer att säga om listan men det kanske är läge att avvakta ett tag tills det är några stall som svarat på inbjudan så att säga. Mer info finns i alla fall på lemans.org

  • Comments(0)//blogg.n138.com/#post10