En liten blogg om Le Mans, bilar och annat jox...

En liten blogg om Le Mans, bilar och annat jox...

Hur nördigt är det här?

Allmänt joxPosted by Johan Söderberg 2011-02-14 20:58


För ett tag sedan upptäckte jag hur trevligt och avkopplande det är att bygga plastmodeller, något man egentligen visste redan som barn men har förträngt med åldern. Japanska Fujimi har gjort (gör?) en väldigt detaljerad modell i skala 1/24 av Porsche 911 Carrera 3.2. Det fina med den byggsatsen är att den erbjuder flera alternativa delar, t ex rattar (2.7, SC och 3.2-versioner), front med och utan dimljus, motorlucka med och utan vinge osv. Alltså måste man inte bygga en Carrera 3.2 utan man kan, om man vill, bygga sig en så exakt som möjlig miniatyr av sin lilla 911SC in i minsta detalj. det som återstår är att fixa nummerplåtar. Frågan är vad man ska bygga härnäst?


Om någon undrar så brukar Fujimi-modellerna finnas på Tradera.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Johan Söderberg 2011-03-28 23:38

Haha, jo det är sant. På lördag smäller det! Förhoppningsvis inte bokstavligt talat...

Posted by Biltrafik 2011-03-28 23:17

Nu får du släppa plastmodellerna och se till att damma av fullskalebilen! Jag startade upp min för första gången i dag, nu är det bara påställning, besiktning och oljebyte, sedan är jag redo för sommaren!